Akár munkával, akár pihenéssel töltjük otthon a napokat, a kellemes hőmérséklet alapvető feltétel. Ennek érdekében napjaink időjárási jellemzői miatt már nemcsak télen, hanem nyáron is tennünk kell. Egy csendes mobil klímával úgy teremthetünk megfelelő környezetet, hogy közben nem zavarnak a kellemetlen hanghatások.

 

Miért zavaró tényező a zaj?

 

Az köztudott tény, hogy zajos környezetben nem tudunk kellőképp figyelni, koncentrálni valamire, hiszen az agyunk zajban nehezen tudja kiválogatni a fontos információkat. Mindez azért van így, mert az emberi idegrendszer nagyon érzékeny a környezeti ingerekre, és a zajok állandó jelenléte hosszú távon negatívan hat ránk. 

 

A folyamatos magas zajszintre - mintegy válaszként - a szervezet aktiválja a stresszhormonokat, ami az idegsejtek számára nem túl kedvező. Bár az emberek érzékenysége a zajokra eltérő, és van akit jobban, van akit kevésbé zavar, a zajos környezet gyakran teszi feszültté, szorongóvá az embereket. 

 

Miért fontos, hogy csendes mobil klímát használjunk?

 

Ahhoz tehát, hogy otthon pihenni, vagy a munkahelyen dolgozni, koncentrálni tudjunk, fontos, hogy ne legyünk nagy zajterhelésnek kitéve! Éjszaka még érzékenyebben reagálunk a különböző hanghatásokra, a legapróbb neszeket is hangosnak érzékeljük. A zajok zavarják az alvást, különösen akkor, ha rendszeresen jelen vannak az éjszakai pihenés ideje alatt. Emiatt alvászavarok, rossz beidegződések alakulhatnak ki, ami fáradtságot, koncenrtációhiányt eredményez. 

 

Többek között ezért érdemes csendes mobil klímát választanunk az otthonunkba és a munkahelyünkre is, hiszen ezek a készülékek nem fogják zavarni sem a pihenést, sem a munkát. Az egészségünk megőrzése tehát fontos szempont, és érdemes figyelembe venni, amikor légkondicionáló készüléket választunk.

 

A csendes működésű Trotec PAC 2100 X

 

A Trotec PAC 2100 X három funkcióval rendelkezik, ugyanis hűtésre, szellőztetésre és páramentesítésre egyaránt alkalmas. Nappali üzemmódja csendes, így nem zavar minket az otthoni teendőinkben. Ha az irodában használjuk, nem akadályozza a koncentrálást, nem vonja el a figyelmünket, hiszen nem terheli az idegrendszert. Az éjszakai üzemmódja pedig kifejezetten alkalmassá teszi a hálószobában való alkalmazásra, hiszen nem zavarja a nyugodt alvást.

 

A készülék 2 KW hűtési teljesítménnyel hatékonyan hűti le a helyiséget a legforróbb napokon is. A működés során keletkezett kondenzvizet az intelligens újrahasznosító rendszerének köszönhetően a kondenzátor hűtésére használja fel, így igen ritkán kell üríteni. 

 

A csendes mobil klíma további előnyei

 

A szellőztető funkciót két fokozatban állíthatjuk, ha pedig a levegő nedvességtartalmát szeretnénk csökkenteni, egyszerűen bekapcsoljuk a páramentesítő funkciót. Ez utóbbi 40 liter/nap páramentesítő teljesítményt jelent. 

 

Az energiatakarékos berendezés 26 négyzetméter alapterületű vagy 65 köbméter légterű vagy ennél kisebb helyiségben ideálisan használható. Telepítése egyszerű, szinte azonnal használatra kész. Egyedül a levegő kivezetést kell megoldanunk, amit az AirLock 100/1000 rendszer bármely nyílászáróra való felszerelésével könnyen megtehetünk. A készülék használatát a nagy kezelőpanel és az infra távirányító segíti. 

 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a csendes működésű mobil klímákkal kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk szakemberei készséggel állnak a rendelkezésére.